Varför sambor behöver skriva testamente

Varför sambor behöver skriva testamenteDagligen får vi frågan: varför sambor behöver skriva testamente? Det är överraskande många som inte har en susning om vad som kan hända om deras sambo går bort.

Sambor ärver inte varandra

Idag är det vanligt att par lever tillsammans utan att gifta sig. Det är inte många som tänker på att de som sambor inte ärver varandra. Det saknar helt betydelse hur länge ni varit tillsammans eller om ni har barn tillsammans. De ekonomiska konsekvenser för den efterlevande sambon kan bli väldigt svåra utan ett inbördes testamente. Har ni exempelvis köpt en gemensam bostad kan den efterlevande sambon tvingas sälja denna om han eller hon inte har ekonomiska medel att lösa ut de lagliga arvingarna. Av denna anledning är det väldigt viktigt att du och din sambo planerar hur ni vill fördela er kvarlåtenskap om någon av er skulle gå bort.

Skriv ett inbördes testamente

Med ett inbördes testamente kan ni i stor utsträckning själva bestämma till vem er kvarlåtenskap ska tillfalla. Således rekommenderar vi alla sambor att skriva testamente om ni vill skydda den efterlevande sambon mot att råka illa ut vid den andre sambons bortgång. På Juridiska Dokument kan ni ladda ner ett inbördes testamente mellan sambor som är speciellt utformat för att i mesta möjliga mån skydda den efterlevande sambon!

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor. Ring oss på 040-976434 eller använd vårt kontaktformulär eller vår supportchatt på Juridiska Dokument!