Varför du bör skriva testamente

Kategori: Testamente

Varför du bör skriva testamente. Gratis juridisk information på Arv & Testamente. Välkommen!Det finns massor av undanflykter för att slippa skriva testamente. Vi skall nu behandla några av dessa undanflykter.

Jag har inga tillgångar att testamentera

Detta är helt felaktigt. De flesta av oss har någon form av tillgångar av ekonomiskt och/eller emotionellt värde. Om så är fallet med dig så bör du skriva ett testamente.

Jag har berättat för mina anhöriga om hur jag vill att mina tillgångar ska fördelas

Detta är ett bra tillvägagångssätt om du vill riskera att dina arvingar skall hamna i konflikt med varandra. Att berätta för sina anhöriga om hur du vill att din kvarlåtenskap skall fördelas efter din bortgång är inte juridiskt bindande på något sätt.

Jag vill att mina barn ska ärva mig så jag behöver inget testamente

Det finns ändå flera skäl att skriva testamente. Exempelvis vill du kanske skydda dina barn genom att de ärver din kvarlåtenskap som enskild egendom och i så fall måste du skriva ett testamente.

Det är dyrt att skriva testamente

Det kan vara väldigt dyrt att få ett testamente upprättat av en jurist. Men det beror på vem du anlitar. På Juridiska Dokument finns testamenten för direkt nedladdning som är garanterat juridiskt korrekta.